Kontakt

 

Jag heter Cathrine Brännström och bor strax utanför Umeå, Björkarnas stad.

Jag är född 1961 i Röbäck, några km söder om Umeå, där jag bodde fram till 1970 då vi flyttade till Stöcksjö som ligger ca 1 mil söder om stan, där hade vi en bondgård och jag tillbringade mycket tid bland djuren.
Jag födde upp kaniner som var mitt stora intresse en tid i unga år och var även medlem i Västerbottens Kaninavels Förening.

Djur har varit mitt stora intresse i hela mitt liv, jag lärde mig klippa pudlar när jag var 14 år , jag hade lyckan att bo “granne” med en kennel och var där mer än hela min fritid , där fick jag förmånen att lägga grunden till mina kunskaper som jag ökat på år efter år ,,, och min första egna hund köptes i England 1976, en svart mellanpudel tik, men före det hade jag fått förmånen att låna en underbar
Flat Coated Retriver Halstock Romany för att träna och tävla lydnad, det blev även någon tävling i hunddrag också, även om jag inte var någon skidåkare!

Om mina tidigare hundar kan ni läsa i “Minneslund”

Under en period var jag väldigt aktiv och tävlade lydnad med en underabr Flat tik O’Flanagan Amazing Grace och senare hennes son Winchester  och lite bruks, var redaktör till Umeå Brukshundsklubbs tidning, gick instruktörsutbildningen och hade lite lydnadskurser både åt UBHK och Pudel klubben.

Som 18 åring köpte jag HundShop, som var min egen butik med hund och katt artiklar här i Umeå under en tid, men tiden räcker inte till allt här i livet, så när mina tre barn växte upp blev det inte så mycket aktiviteter med hundar, utan vi hade våran Charlie, en “sheltie”, han följde familjen i 11 år.

Därför känns det så roligt när jag nu återigen kan ägna stor del av fritiden till mina hundar även om mitt andra stora intresse djurporträttmålning tar mycket tid.

2002  köpte jag min första Chinese Crested Dog , Princess-Leia hon blev starten till min uppfödning och kennelnamn Princess Leia’s. En svart liten tuff tjej från en uppfödare i Ursviken vilken jag är väldigt glad och tacksam idag att jag fick kontakt med.

Juni 2009 kom så äntligen en pudel in i mitt liv igen, “Vera” en liten tuff Toy pudel tjej som jag haft jätte roligt med i ringarna BÄST IN SHOW 1 och BIS 4 på pudel special   Svensk, Finsk , Norsk =  NORD CH  ,
2012  Norrlands mest meriterade Toy pudel.
2012 Västerbottens vakraste hund BIS 3  (inoff  utställning)

“Vera” har efter sina valpkullar nu gått i pension och lever livet bra med sin äldste
son Krille. hon har två söner i två olika kullar.

Så hundar är en stor del i mitt liv.

Livet ändras 2011 träffade jag Håkan och vi förlovar oss 2013-03-13 sedan blir vi äkta makar 2014-04-14 kl 14.00 i rådhuset.

Vi bor nu i villan i Högskuru ca 2 mil söder om Umeå med våra hundar.

Barnen har vuxit upp och har sitt eget , jag har blivit mormor till Julia och hennes lillebror Adam och farmor till Nanthida
och hennes lillesystrar Maria och  Sofia .
Mars 2015 blev jag återigen farmor till en liten tjej vid namn Vera.

Fota tycker jag också mycket om, blommor är så fina.

 

2_liten
50_ars_kalas_19-20_juni_2011_274_kopiera
10_liten
12_liten
fontanen_6juni_liten_3
7_liten

 

070-316 5159

cathjson@hotmail.com